Založ si blog

1. september

Je 13.00 hod. 1. septembra 2016 a čakal som márne. Márne na to, či si v dnešnej tlačí prečítam niečo poučné o dnešnom dni Ústavy SR okrem toho „návodu na použitie“ ktorý nám prečítal v pár sekundách náš pán prezident. Pokiaľ si dobre pamätám a pamätám si toho dosť, ešte nedávno bola tlač zdrojom poučenia, objektívneho informovania a výchovy širokej verejnosti k vlastenectvu vďaka vtedajším pánom redaktorom v tom najlepšom slova zmysle. Dnes je to však ako vidieť passe. Dnes sa nosí informovať o škandáloch celebrít, neukojených ambíciach neúspešných politických amatérov-diletantov a akýkoľvek príspevok jednotlivca o vlastenectve je hneď označovaný za prejav šovinistu, nácka aj v debatách od diskutujúcich pod zmámymi nickmi.

Dnešných pár titulkov v tlači oznamuje podpis novej koaličnej zmluvy, o boji ministrov s lykožrútmi, že Nicholsonová napísala Dankovi, že Kališpeciál sa bude k „radosti“ všetkých obyvateľov SR rozposielať aj bez pošty a iné.

To že dnešný deň je aj Dňom svetového mieru a dňom kedy v r. 1939 hitlerovské Nemecko vpádom do Poľska začalo II. svetovú vojnu v Európe niekde v tlači ani čiarka.

Nemienim moralizovať o tom kam dospela výchova verejnosti a mládeže k vlastenectvu – aj tak je to väčšine na smiech- lebo to tak vidia ako v médiach, tak aj v správaní politikov. Ale to, že si už pomaly nikto neváži ani  tej pokoj a mier ktorý prežívame v Európe od konca II. svetovej vojny a nestojí to nikomu v médiach ani za zmienku si pripomenúť pár slovami alebo prejavom je na zamyslenie a je mi z toho smutno.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186703x
Priemerná čítanosť článkov: 3523x

Autor blogu

Kategórie