Založ si blog

Veľké ďakujem.

Včera večer odvysielala verejnoprávna televízia po prvý raz svoj nový formát „Zem spieva“ za ktorý jej chcem touto cestou vysloviť svoje verejné veľké poďakovanie.
Bol som veľmi milo prekvapený tým, koľko zvlášť mladých ľudí sa venuje slovenskému ľudovému tancu a spevu. Koľko svojich tvorivých síl a schopností venujú výrobe ľudových krojov, hudobných nástrojov a zbieraniu choreografií tancov z rôznych kútov Slovenska. Svojimi vystúpeniami ma presvedčili o tom, že krása nášho folklóru má v týchto nadšených ľuďoch svojich pokračovateľov a že našťastie nie všetci podľahli móde takzvaných tancov pripomínajúcich skôr tanec svätého Víta a hudbe bez akejkoľvek melódie ale plnej sprostých slov a rachotu. S pocitom hlbokej úcty a obdivu som sledoval to, s akou radosťou a ochotou títo mladí ľudia prijímali rady a skúsenosti od svojich rodičov a pri ich spoločných vystúpeniach preukázali, že im táto činnosť robí skutočnú radosť. Dokázali, že aj mimo svojej vlasti tak ako súbor Ostroha z Dublinu sa vedia pri našej ľudovej hudbe zjednotiť a tvrdo ale s láskoou ju nacvičovať a prezentovať nielen v zahraničí, ale že obetujú i vlastné finančné prostriedky, aby sa so svojim umením ukázali pred svojimi rodákmi na Slovensku. Dokázali tak ako napríklad aj Javorníček, Barborka Blahová a všetci účinkujúci, že svoj osobný čas sa popri zamestnaní dá využiť zmysluplnšie ako vysedávaním v zafajčených baroch a hrami plných násilia na počítačoch. Títo ľudia pre šírenie dovolím si tvrdiť najkrajšieho ľudového umenia na svete čo do farebnosti krojov, hudby a tancov robia Slovensku ďaleko lepšie meno ako kopa uvrešťaných hysterických politikov, ktorí sa nevedia na ničom dohodnúť, neustále sa hádajú a osočujú horšie ako tlupa ožranov v krčme štvrtej cenovej skupiny.
Preto záverom ešte raz úprimne a veľmi pekne ďakujem všetkým účinkujúcim v tejto relácii. Máte moju hlbokú úctu a obdiv.
Moje poďakovanie patrí i verejnoprávnej televízii a štábu televízie za krásne večery a prajem všetkým veľa úspechov a tvorivých síl pri vyhľadávaní talentov.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186490x
Priemerná čítanosť článkov: 3519x

Autor blogu

Kategórie