Založ si blog

Blamáž po hymne.

Rozmýšľam už dva dni či mám vôbec reagovať na neúmyselný omyl nemeckého dídžeja pri spustení Slovinskej hymny po našom sobotňajšom víťazstve na majstrovstvách sveta v hokeji nad Talianskom a na reakcie pod článkom v Pravde k tejto udalosti.
Viac ako tento omyl ma totiž dožrali reakcie niektorých fanúšikov na tomto zápase a po ňom pred štadiónom ako to bolo vidieť v TV novinách na JOJ-ke. Potácajúci ožrani s fľašami v ruke nad hlavou hulákali čosi čo mala podľa nich byť slovenská hymna. Na ďalšom zábere zase ďalšia partia v krčme pripito sa knísajúci tiež s fľaškou v ruke – veď ako ináč – tiež zavýjali čosi čo tiež nemá so slovenskou hymnou nič spoločné. No a do tretice sme mali možnosť vidieť partiu fanúšikov sediacich a spievajúcich v autobuse. Najprv som si myslel, že idú z výletu a spievajú si sláva nášmu výletu, nezmokli sme už sme tu. Až komentár k šotu ma presvedčil, že to mala byť naša hymna.
Reakcie čitateľov pod článkom a niektorých politikov a poslancov sa týkali vo väčšine iba kritiky nešťastného omylu dídžeja, všeobecne pomenovanú ako blamáž, žiadna ale chovania slovenských fanúšikov. Usporiadatelia sa ospravedlnili, hanba však zostala u nás doma.
Viete, som zo starej školy v ktorej nás učili, že pri hymne sa máme postaviť a stáť v pozore, bez čiapky na hlave a ten kto nevie poriadne spievať, nech radšej mlčí alebo si jej slová aspoň v duchu alebo potichu hovorí. To preto, aby pred ostatnými nevyzeral ako nevychovaný hlupák.
Neviem teda kto a čo učia v tých školách teraz, kedˇ chovanie niektorých ľudí pri štátnej hymne pripomína skôr stádo idiotov bez štipky úcty ku symbolu štátnosti.
V cudzom oku vidia smietku, vo vlastnom však brvná o ktoré by sa potkol aj slon im nevadia. Hrdí a slušní fanúšikovia by vstali a hymnu odspievali. Radosť z víťazstva sa dá vyjadriť i slušným spôsobom tak, ako to robí aj väčšina priaznivcov športu. Hulváti sa prejavia agresivitou ako v tomto prípade. Tak čia je to blamáž?
Strelili sme si vlastný gól.
Vlastne, aj čo sa dá čakať. V televízii vzory nevidieť a od politikov tiež nič rozumné a poučné k vlastnej štátnosti nepočuť. Nevážia si nadobudnutú slobodou a štátnosť za ktorú nemuseli precediť kvapku krvi, preto sa k nej stavajú ľahostajne a bezcitne. Poklonkovanie cudzím a falošným symbolom sa stalo módou počnúc prezidentom Slovenskej republiky, cez predstaviteľov vlády a poslancov je smutným obrazom nášho vlasteneckého cítenia. A toto nemusí dobre skončiť.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186552x
Priemerná čítanosť článkov: 3520x

Autor blogu

Kategórie