Založ si blog

Panikári.

Ja už fakt neviem, či hentí redachtori v médiách sú neni nejako pretažení, alebo postihnutí, či čo. Otvorím večer tú akože televízu, s prehadzuvačku prejdem švihom šecký kanále a hned sa na mna odtál vyvalá ve správach samé horory. Toť jakýsik zhulený fagan zmrzačí dedka pre dve eurá, inde mazaní podvodníci okradnú babku o úspory otrepanými trikmi, inde nevychovaní ožratí kohosik synovci večer pri bitke na ulici sa nehanbá zmlátit aj ženu, no samá, jakože interesantná správa. Nedávno večer v televíznych novinkách na stanici, kerá ma také meno jako mala ve filmoch onen honosný titul tá radodajka kerá každému dala, len královi na truc nie, zaseky praskla dalšá mediálna bublina. Ten, čo čítava to, čo mu druhí napíšu, znechutene vykoktal, že onkologickí pacienti nebudú doplácat a už vóbec nie tí dochtori, čo také lieky predpišu na recepcis a mali by doplácat ze svojeho pät percent, či kolko. Hned, jako som to prvý raz očul, hovorím starkéj, kerá driemala ve fotele vella mna, že to je porádna haluz. Teda to, ze dochtori budú platit ze svojeho. Tomu som nemohel uverit. Vóbec. Nikdy. Keby že pacienti dochtorom ze svojeho, tomu uverím. Vždycky. V momente. Jedno šak furt nechápem, načo robí kdosik ze seba bibasa a medzi ludí vypúšča takéto bláboly len preto, aby si zdvihel sleduvanost a rozdraždil divácku obec. A potom, o pár dni, zaseky oznamuvat, že to tak nebude a šecko bude ináč. A keby údajne nebolo tlaku médii a teda konkrétne aj ich od tej onéj, takáto správa by nevyvolala ve verejnosti záujem a kdoho vie, jako by to teda šecko s tým doplácaním jakože dopallo. No pravda je, že keby kdosik nevypotil tento blábol vyvolávajúci zhrozenie a obavy u pacientov s tútok diagnózu, mohel byt klud. To by šak panikári z médií pre zmenu asi nemohli kludne spávat. Oni potrebuju ludí furt hecuvat a strašit. Raz, že nebude zemákov lebo je sucho, inokedy nebudú lebo je mokro, že nebudú jabúčka a marhule lebo pomrzli a ked nepomrzli, že ich nebude mat kdo obierat, lebo mladým sa nesce. Potom, že bryndza už nebude čisto slovenská, lebo mléko sa na nu dováža z Rumunska, Polska a čo ja viem odkál a že bude zaseky drahšá, preto ju ludie polla šeckého asi prestanú kupuvat a jescit. Že v hamburgeroch hltajú masso kdovie z jakých bulov a v balenej porcuvanej, údajne kvalitnéj, ale určite drahéj schwarzwaldskej šunke sa našlo DNA v jednom testovaném plátku masso z troch svín, po jednéj z Dánska, Holandska a Nemecka, to im nevadí.
Samá katastrófa. Tam sa prekotí kamión se štrkom, hentam zaseky nenaprší, inde zaseky naprší moc a čo ve mne vyvolalo totálny šok, bol mimorádne hodnotný šot, kerý ma teda akože úplne skoro dorazil, že kačice v zoologickej záhrade nemajú v jazierku vodu, čvachtajú sa, jako som na vlastné oči videl naboso v blate a preto moseli nabehnút friško hasiči s cisternu. A včul si predstavte, že v takto napatej situácii nabehne reklama – čo len tak mimochodom, za komunistov neexistuvalo – kde si válajúca sexica pochvaluje prostriedek na erekciu a vzdychá už móžeme, už móžme a hneď na to reklama na pršiplášče pre pipíkov. No? No, čo to móže urobit s citlivejšú povahu? Labilnejší jedinec z toho móže byt okamžite na prášky a v horšém prípade ho móže ve fotele alebo na kanape vyšponuvat a rovno šlak trafit. Kdo si totok zebere na triko? Há?
Pekne. Super. Šak len tak pokračujte a uvidíte. Čochvila už radšej nebudem kukat to vaše strašenie pred spaním. Mna ale nedostanete, panikári a bublifukári jakýsik.
A o tom to je.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186787x
Priemerná čítanosť článkov: 3524x

Autor blogu

Kategórie