Založ si blog

Machri

Akurát ščera sme v našém miniparlamente nad pivom čapičkú a niekerí aj s borovičkú pod čapičku zaseky zaznamenali v súvislosti s odvolávačkú pána ministra sociálky jako aj volbáma pánov župánov a ich konšelov jakésik turbulencie a napatú situáciu ve velkém parlamente.
Hned na začátku rozpravy sa stopatnást kilový Lojzo, kerému hovoríme Lomidrevo dušuval, že totok údajne už dávno tušil aj vedel, ale už nevedel odkál. Jeho ništ okrem hexensúšu nezlomí. A ešče jeho žena. Tá ho láme jako sce. S pribúdajúcim časovým posunom sa okruh pripomienek k jádru problematiky rozširuval tak, jako pribúdalo kríglov na stole. Jano, kerému zaseky hovoríme Zubatý, lebo mal v hube na predku na spodku jeden furt vycerený vyvaklaný zub, akurát pri miesne nemiesnej faktickéj poznámke si ním zakusél do jazyka a kdesik ho vyfrkél. Úplne zbytečnéj, lebo smeruvala k tomu, či už nejdeme domom. Preto sme ju pochopitelne okamžite zmétli ze stola, aj s jenným plným popelníkom. Včíl má v hube tmu jak v kanále, aj mu z néj tak táhne. Tak mu treba, nemá sa ohlasuvat mimo poradá. Dálej sme zabŕlli aj do témy zatĺkaná a utajuváná. To, že poslanci sú experti v zatĺkaní ništ tajné neni a že na ich úroven sme ešče nedorásli alebo neklesli, o tom potom. Ja osobne som s úplnú vážnostú vyzdvihél svoju odvahu pritom, jako som totálne utajený v kŕčoch vytuneluval šecek drobný medený šrot z pudelára svojej starkéj, až dve padesáttri euro, ked akurát nebola doma. Jako sme sa teda tak mezi sebú v rámci rozpravy už dobrú chvílu tromfuvali kdo je lepší tajný, sme si všimli, že opozičák a kverulant Lubo, ináč mezi nami pán Osvietený, lebo údajne kedysik čosik kdesik zabetónuval pri atómke, sa jakosik krútí a šriegom pokukuje. Či naozaj betónuval isté neni, ale že tam ukradél tri kramle a kilo klincov na príšlopek, to je isté na betón. Vyzieralo to, jako keby hladal odpočúvacé ploščice a urputno rozmýšla, či má vóbec zaseky zamachruvat a vyklopit jeho čachre aj machle pri kšeftuvání s kožkámi a poklopmi od kanálov. Jeho žena Verona, keréj nadává Trumpeta a občas zastupuje verejnost, zaseky zbytečne zatĺka, že vytrúbi flaščičku Alpy a vyfajčí štyriccat cigaretél za den. A furt sa stažuje, že má v papule sucho a nemá v néj žánnú chut, preto potrebuje zaseky dalšú Alpu aj cigaretle.
Postupne sme sa teda tak jakosik dopracuvali k nezvratnému faktu, že v tom slovutném parlamente sú vlasne ešče vačší exoti jako v našém krčmovém miniparlamente. Šak kuknite. Len tak námatkovo. My sa vóbec neokydávame, nikoho nevyhánáme, nehulákame po sebe jako nekompetentní a niekerí aj nekompletní, neposýpame sa strékačkami, ani sa nejdeme fackuvat, ani kohosik zamuruvat jako kerýsik pagagáji svoje samice, ani kydat hnoj na cestu, ožralý nešoférujeme, nenatahujume sa s transparentámi, nevytunelujeme aj tunel, horalky zásanne nežereme a nebáchame po stoloch. Aj ked náhodú sem tam treskne nejaká rana. Ale to len tedy, ked kdosik čelom švacne do stola alebo rachne na zem proti svojej vóle se stoličku hore zipsom alebo zrúkne ze sna. My sme skrátka taká veselá kopa, kerá sa pri naších hĺbkových analýzach v kuse dobre baví a smeje. Z nich sa ludie už dávno len rehocú a chytajú za hlavu. My to už máme spočítané, im by bolo fajnové to spočítat a poránné osolit pri volbách. Kam ste to dotáhli? Machri.
A o tom to je.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186778x
Priemerná čítanosť článkov: 3524x

Autor blogu

Kategórie