Haló, pán minister ?

24. októbra 2020, patriot, Nezaradené

Ste tam? Už mám z toho všetkého chaosu okolo testovania na Covid riadny guláš. Jedni naň posielajú, iní hovoria o rôznych úrovniach kvality testov, úspešnosti odhalenia vírusu a ďalší, čo majú robiť ľudia, ktorí budú akože pozitívní. Teda, že sa majú po otestovaní pakovať rovno domov a byť v domácej karanténe, kde budú zrejme aj s tými, čo na testoch neboli a ani sa nechystajú ich absolvovať. Najprv sa hovorilo, že tí ľudia, čo sa nebudú chcieť dať otestovať, by mali zostať štrnásť dni doma, teraz už stačí aj desať. A čo teda? To stačí, aby sa každý vyliečil? Čo ak otestovaný ešte nemá žiadne príznaky? Má ísť rovno do čakárne k svojmu doktorovi aby mu čosi predpísal na tú “hnusobu” ako hovorí premiér? A čo mu vlastne asi tak doktorko predpíše? Má ísť do apatéky a budú tam vedieť čo mu majú predať? Dajú mu inú dobrú radu? Lebo doteraz som nepočul o tom, čím by ľudí v domácej karanténe asi tak liečili, ako dlho, aký bol priebeh liečby a výsledok.
Pán osvietený minister, keď už nikto iný, mohli by ste teda na Vašich tlačových besedách – samozrejme, ak Vás premiér pustí na moment k slovu – len tak, mimochodom medzi rečou povedať pár slov o tom , čo by asi tak človekovi doma pomohlo? Či sa má doma futrovať acylpyrínom, dávať majzla na to či nestráca chuť olizovaním kyslých uharkov alebo čosi oňuchávať či nedochádza k strate čuchu počas toho samotestovania a čakania na sanitku s doktorom alebo rovno na čiernych havranov s ich funebráckou károu? Keď už ani ten Remdesivir poriadne nezaberá, ako údajne zistili americkí vedci.
Ja sa na to ale rovno vyignorujem. Už na Vaše rady nečakám. Ani náhodou. Však som sa nedočkal. No pekne. Si zapamatám. Navarím si teda hrniec lipového čaju so slivovicou, natriem hrubý krajec čerstvého chleba s masťou a cibuľou, hrábnem rukou do súdka s kyslou kapustou a hotovo. S pánombohom korona.
A ešte ďakujem za pozornosť.