Zmatkári.

16. februára 2022, patriot, Nezaradené

Najsamprv bych scel túto cestu úctivo kohosik požádat o to, aby ten kdosik, kdo to teda vie, aby zavesil do novín v rámci širokéj informuvanosti verejnosti komplet prámé číslo aj s volačku na mobílek hentého oného, amerikánskeho prezidenta. A aby tam též určite bolo, či je vóbec spósobilý sa dohovorit. Myslím tým hlavne, že po našém, teda bez tlmočníka, kerým totižto já osobne neverím ani makké f. Potom bych sa ho teda rovno na férovku opýtal, zaseky po našém, že dokedy ma miení ešče tahat za nohu s týma dátumama o začátku vojny na Ukrajine. To kde sme? Ten poslenný, dneskajší, už ale pátý, totižto jako vždycky neuhádel. Chvála bohu. Zaseky mimo misu. Zmatkár jakýsik. Z teho sú už ale aj naši zmatkári zmagorení a robá paniku. Jako napríklad hned v tútok nedelu, upresnujem 13.2. dvaccat dvaccatdva, v televízore za 5 min.12, též boli dvaja chudáci dezoláti dezorientuvaní. Jeden, taký jakýsik rýchlokvasený štátny tajemník ministra pre zahraničie a hrozby z východu a ešče jeden, taký špinavoblondavý nadržaný hulvát, sa už okato nemóžu dočkať, kedy to tam konečne jakože praskne. Potom sa spolu se strapatým armádnym ministrom, ergo samozvaným opičákom, kerý ani nevie čo je to vojenčina, asi pójdú realizuvat prámo v prvých bojových líniach. Ludie naokolo sú už z teho též jakože šeckého s nerváma úplne na dranc. Boja sa dražoby a zmatkujú, lebo neveďá čo ich čaká. Kupujú v retazcoch šelijaké konzervy, aj múky, strakatú fazulu, hrach, špagety, slíže, ba už som videl tahat cez ulicu aj kachle na tuhé palivo.

Čo je ten amerikánec na totálku? Šak ked to nevie, nech ide od teho a je račšej ticho a drží aspon jazyk za zubáma. Hádam len nedošél komplet o zdravý rozum ked toť nedávno se sebú praščil tri razy o schody do lietalla. Či?

Neviem jako to v téj Amerike vóbec chodí, ale čudujem sa aj jeho žene, že mu čosik nevie povedat. Mne by teda veru tá moja dala. To bych si prissámvačku za širák nedal. Tí čo ju poznajú, veďá o čom hovorím.

To by bolo na dnešek asi tak šecko.

Končím, scem aby ste ale vedeli, že kebyže mám to číslo, hnedkaj volám. Aj o pól noci vašingtónského času. Aj o troch. Mne je to jenno. Hlavná vec, abych ho chytil.

Zatál sa majte krásne a tešte sa na krajšé zajtrajšky. Naša vláda, parlament a aj prezidentka sa už o to postarali.

A ešče, dakujem za pozornost a nehnevajte sa na mna, prosím ích pekne, že som furt taký jakýsik zvedavý.