Založ si blog

Kde to skončí?

Šak už ani porádne nechápem kam sa to s tým potravinovým retazcom ludí rútí. Obden očujem, či na vlastné oči čítam v novinkách o tom kde je jaká zelenina, masso alebo hen nejaká konzerva pre naše zdravie zas jakásik nebezpečná. Už aj tá rýža má v sebe arzén jak som tot naposledy čítal, čo ma dorazilo, lebo šak hovorili, že je zdravá a oblúbenejšá jak zemáky, keré zas mali moc dusíka a šeličoho inšého. Masso má zas šelijaké antibiotiká alebo oné, bacily či čo od šálených kráv, kurence kopec hormónov, klobásy salmonelózu, dokonca aj psov jak na oslavách v tej dedine na Považí, salámy zas aj potkanov čo padnú do kutra, v párkoch šelijaké separáty z kostí a šunka ze šelijakými glejmi keré ju prilepá na palacinkárnu ked si scete urobit hemendex, chleba a rožky z mrazeného cesta, jablká a banány bez chute jak z polystyrénu. Šade plno éček a inde aj posypová sol. V konzervách s treščú pečénku je v tých s olejom menej pečénky a v tých ve vlastnej ščáve zaseky vác vody. Pri kupuvaní je dobré si se škatulkú dobre zatrepat, aby sa zistilo či v nej vóbec čosik je. Predávané malinovky ani nechodili okolo nejakej ovocnéj ščávy, farbá to šelijakými gebuzinami a slaďá umelinami, z kerých decká vyčínajú jak besné. V sáčkoch na čaj je vác prachu jako toho, čo tam má byt, v mletom korení pomleté šelijaké náhrady, v mletej škorici jej lacnejšá náhrada a čo ja viem čo ešče.
Klamú šade a pri šeckom. Kdo toto obabrávanie zastaví a jako vóbec? Nepomóže ani to, jak si človek myslí, že si kúpú drahšieho fajnovjšého výrobku polepší, lebo ani tie pri testoch nedopadli najlepšéj. Jako hen naposledy najdrahší nemecký sáčkový bylinkový čaj, kerý obsahuval tristokrát vácej jakejsi hnusoby čo vyvoláva rakovinu jak pripúšča norma.
Je to hnus na kvadrát. Majitelov takých firém by som pichel do diery a kŕmil a napájal ich tú ich gebuzinú kerú predávajú dokál by ich nezdulo a sa z toho nepoondieli.
To komu a čomu už mám verit? To kdo si furt móže dovoluvat púščat zdraviu škodlivý výrobek na trh? Kdo to je taký pažravý, lakomý a daromný, že si to predtým nedá otestuvat? To sa mosí na to jeho svinstvo princit až keď sa kdesi čosi komusi stane alebo na to kdesi kdosi náhodu dójde?
To tu už ozaj nikdo nič negarantuje?
Šak ani psov a mačky nekŕma takým maglajzom jaký nám teraz predávajú a servírujú.
Čo už mám začať žrat granule?

P.S. Slovenčinárov prosím tentokrát o prepáčenie a dúfam, že mi tiež rozumeli.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186484x
Priemerná čítanosť článkov: 3519x

Autor blogu

Kategórie