Založ si blog

A just.

Poznáte to určite tiež, že ak sa čosi ľudom zakazuje, prikazuje, radí a doporučuje, aj tak si každý urobí just po svojom.
Tak to bolo aj v minulom režime. Členovia strany na základe jej ideológie nemali chodiť do kostola a oni vačšinou just do kostola chodili, aj deti si just dávali krstiť v susednom okrese. Teraz nikto nikomu do kostola chodiť nezakazuje a just stále menej ľudí do kostola chodí.
Ideológiu Marx-leninizmu just toľko hustili do ľudí, až si z nej postupne just začali robiť dobrý deň. Aj na straníckej schôdzi mohol každý hovoriť ako dlho chcel, ale just nie bárs čo☺ Vlastne však aj teraz.
Dorastajúcu tínedžerku zo slušnej rodiny, ktorej sa začali zapaľovať lýtka, zbytočne cela rodina, priatelia a známi varovali pred grázlom, starším o takmer dvanásť rokov, ktorý sa okolo nej točil. Ona si tieto varovania just nebrala k srdcu lebo jej mozog si just myslel, že ona je akurát tá vyvolená, ktorá z tohto magora vychová slušného človeka. Že jej to just nevyjde bolo jej viac ako jasné hneď na druhý deň po svadbe keď dostala riadnu po čuni, aby vedela, že rodina mala just pravdu. To sa v pravidelných periódach opakovalo až do doby, kedy ju aj s jedným deckom neopustil pre inú, just ešte mladšiu.
Včera boli po prvýkrát zatvorené všetky supermarkety počas štátneho sviatku. Preto zopár Slovákov podľa ankety v televíznych novinách na protest proti takejto nehoráznosti muselo just ísť nakupovať do susedného Rakúska, lebo im akurát just čosi v špajzi chýbalo. Keď bude v počas sviatkov v Rakúsku zatvorené, oni tu zrejme just nakupovať nebudú.
Pred minulými voľbami malo aj vreco zemiakov vyhrať nad istým kandidátom a on just vyhral. Teraz sa situácia znova just opakuje, lenže teraz to už nie je vreco zemiakov ale akýsi vraj fašista, ktorý má just podľa posledných prieskumov znova akúsi šancu.
Tak neviem, ale kdesi robia chybu tí dnešní politici, politológovia, mediálny poradci, stranícky ideológovia, majitelia médií a čo ja viem kto ešte keď sa nevedia poučiť z minulosti a v jednom kuse just robia stále tú istú chybu. Dookola, ako nepoučiteľní amatéri, just tlačia tie svoje kaleráby do hláv verejnosti, naivne si mysliac, že im to akože ktosi bude stále poslušne žrať. Stále by kohosi just poučovali, varovali, kdesi ťahali alebo posielali, akoby ľudia na ich rady boli odkázaní, o ne prosili, alebo by sa bez nich už nevedeli zorientovať. Každý, kto sa chcel z minulosti poučiť, ten to už dávno a aj bez nich urobil. Smutné je, že to neplatí aj o nich, ako aj tých nepoučiteľných. Lebo nakoniec sa aj tak každý just zariadi podľa seba.
A o tom to je.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186559x
Priemerná čítanosť článkov: 3520x

Autor blogu

Kategórie