Založ si blog

Studená fronta

Ščera sme na pravidelném zasadnutí nášho miniparlamentu pri oroseném pive v prvém rade prejennali vnútroštátnu situáciu, dálej naše starké, potom naše choroby a šecko skončilo pri počasí. Jako kdosik hodil do placu, má sa údajne polla televízora v noci aj ochladit a ve vyšších polohách má padat aj dážd se snehom. Dotyčný šak nevedel odkál bude veter fúkat. To nás ani tak netankuvalo, lebo sme už šecci vedeli, že sa na nás rúti poránne studená fronta od Lamanču a jej oko sme velice presne a okamžite lokalizuvali opodál alebo dál od Stonehendžu. Odtál nabrala také fofry, že jej jenno rameno sa utrhlo smerom na západ, kde udrelo nevídanú silú najsamprv v bývalých kolóniách póvodcu studenej fronty na druhej strane Atlantiku a dokonca polla poslenných správ zasáhlo aj ich bývalú tretaneckú kolóniu na južnej pologule v keréj ešče v minulém storočí kralli deti domorodcom údajne na prevýchovu (1). Druhé rameno ešče s ukrutnejšú razanciú vyrazilo robit šarapatu na Európskú pevninu. Tátok svinská studená fronta postupne zasáhla Holandsko, Francúzko, Nemecko a ešče kohosik, potom sa prevalila nad jakýmsik čápím hnízdem až dorazila po Biele Karpaty a Beskydy, tam sa zvrtla nad severnú čast Tatier, kde nabrala ešče vačšú zúrivost a odtál udrela rovno na Ukrajinu. Tam sa premiešala s tú, kerú si tam už dlhšú dobu pestujú tak, že plyn už nescú od Rusov ani zadarmo a černé uhlie si navozá just račšéj z Ameriky jako z Donbasu (2).
Došli sme tak jakosik k záveru, že zvlášnostú tejto studenej fronty je to, že nekláti stromy, neprekacuje autá ani nebere strechy, ale odfukuje výlučne špiónov o kerých sa síce v postihnutých oblastách údajne vedelo, ale nikomu jakosik nevadili, lebo dovčul to boli diplomati. V naších končinách sa okrajovo dotkla pokál vieme len uvedomelých civilov, kerým ani nevieme princit na meno.
Normálnemu človekovi móže čerstvý vzduch urobit dobre, ale čo móže urobit s prehrátym mozgom studená fronta sme pochopili až včuleky.
No a preto, že nám mezi rečú už pivo oteplelo a došlo, išli sme domom, aby sme náhodú neprepásli nejakú dóležitú tlačovku o postupe studenéj fronty.
A o tom to je.

Zdroje:
1/webmagazin.sk „Aborigénci, civilizácia vytlačená na okraj spoločnosti“
2/energia.sk z 1.8.2017. „Ukrajina bude premiérovo dovážať uhlie z USA“

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186588x
Priemerná čítanosť článkov: 3521x

Autor blogu

Kategórie