Založ si blog

Fajnovky.

Ve druhém vagóne motoráka od predku, teda poslenném ve smere jazdy, no pozór, tým pádom logický, zaseky aj prvém od zadku, ale bez motóra, panuvala mezi pospolitými ludma vdaka prévanu, kerý rozfukuval do šeckých strán vóne cesnakových klobásék, masného chleba s cibulú, údenáčov a rozláteho krabicového vína domácká atmosféra, spokojnost, družná debata a veselá nálada. I-dyl-ka.
Ke prvéj jakéjsik-takéjsik šarvátke došlo ked jenna fajnovka, kerá len tak mimochodom tam polla šeckých ani nemala čo hladat, vyštartuvala drzo proti úplne cudzému dedkovi, kerý si začal v kúte akurát napchávat fajku s tabákom z pytliku, že v tomtok vagóne nefajčí. Ked sa oslovený dedko nesmelo opovážil oponuvat, popri tom jako si strkal faječku do vačku, že šak on ani nefajčí, mu tátok osoba šplechla prámo do očí, že sa na to ale pripravuje. Dálej bolo za jazdy šecko v naprostém porádku. Teda až dokál zaseky pre zmenu sa tá fajnovka nezačala nadžgávat jakýmísik putrtajmi či čo, keré si vyhrabuvala ze škatule. Plechovéj. Ked dedko totok uvidel, tak si akurát jako na potvóru nemal čím zakúsnút do jazyka, lebo aj zuby mal v tom momente též ve vačku, len bleskovo nevedel v kerém, preto sa tak jakosik neudržál až z neho vyhŕklo, že héj, očujte, paničko, ale v tomtok vagóne sa s odpuscením to, oné, nesere, sa ráčte uvedomit, miloscivá. Nakolko útlocitnej fajnovke v tom momente nad neočakávanú dedkovú odvahú a odstredivej sile v zatáčke ve zduchom neodpéruvaném vagóne jako zázrakom nezabehlo, tak mu s nerváma na dranc hlasom rozhasenej pikole vynadala, že či je slepý a ešče jakésik sprosté slovo a či nevidí, jakože šak ona iba pekne papá. Inteligentka. Osmelený dedko mal ale inakší pohlad na vec a rovno jej povedal, že tým žráním sa na to tak akurátneky pripravuje. A bolo vymaluvané.
Jako tak kukám, tak sa neprestávam čuduvat, kde sa bere v niekerých ludoch tá odvaha a drzost, že sa bez ščipky hanby odvažujú dookola poučuvat o morálke, odvolávat, obvinuvat ze zlodejsta, mafiánstva, únosu, dokonca vraždy a tvárit sa pritom jako nevinátko. To sa polla týchto háklivých fajnoviek asi móže, lebo ich maslo na hlave je asi v porádku a neni ho vóbec videt. Jak sa ale čosik-kdesik zvrtne a týka sa to ich samotných, je to porušuvanie a ohrozuvánie ich slobody, ba aj demokracie, šikanuvánie a čo ja viem čo ešče. U jenného je zle len čo si začne napchávat fajku a už aj je podozrivý, že čosik kdesik chystá a kohosik ohrozuje, zatál čo druhý, ten ich, aj ked je prežratý a prešpikuvaný švindláma a zlodejináma, je furt dobrý, ba rovno nedotknutelný. Neobjektivnost a jennostranný mediálný masaker je už taký okatý, až to pléská dveráma. To sme sa kam dopracuvali?
A o tom to je.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186551x
Priemerná čítanosť článkov: 3520x

Autor blogu

Kategórie