Založ si blog

Tlačovka A. Kisku.

Včera som čírou náhodou v televízii naďabil na začiatok tlačovej besedy exprezidenta SR A. Kisku k programu jeho strany Za ľudí ohľadne školstva. Okrem toho, že som sa dozvedel od neho, že nevedel čo znamená slovo smyk až dokiaľ si to nevygúglil a že sa deti v škole musia memorovať v zemepise aj o takých krajinách, pohoriach a riekach o ktorých on napriek tomu, že pochodil veľmi veľa krajín ani nepočul, som zaznamenal jednu zvláštnu vec. Počas jeho úvodného slova k tejto tlačovke, ktoré trvalo päť minút a trinásť sekúnd ani jeden jedinýkrát sa pri tejto príležitosti nevyslovil, že sa jednalo o Slovensko, resp. o slovenské školstvo. Zvláštnu vec podľa mňa v tom, že táto osoba, ktorá päť rokov vždy na pár dní v týždni okupovala prezidentský palác, evidentne názov Slovenskej republiky v postavení, do ktorého sa nikdy nemala dostať, nevie alebo zámerne nechce pomenovať inak, ako “ táto krajina”. Tú ale vo svojom úvodnom slove spomenul celkom deväťkrát.
Je mi jedno, aké má tento bývalý kvázi prezident vedomosti o geografii.
Nie je mi jedno však to, keď sa táto osoba pletie do vecí, ktorým nerozumie a hlása, že jej výučba je zbytočným memorovaním.
Preto je iba dobre, že deti geografiu neučil on sám, lebo by sa inak mohlo stať, že by na mape márne hľadali “Tútokrajinu”.
A o tom to je.
Ďakujem za pozornosť.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 185743x
Priemerná čítanosť článkov: 3505x

Autor blogu

Kategórie