Založ si blog

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za jeho zvukových efektov dalej a naša banda s revom a rehotom po nom.
Šcera som v televízore zase po dobrých šedesátich rokoch na vlasné oči aj uši videl
auto, nie s jenným ampliónom, ale s váceríma z kerých šofér vyblakuval čosik o zlodejoch, mafianoch, papierikoch a tak dálej. Aj auto bolo inakšé, také moderné a určite aj drahšé, jak mal ten kožkár kerého som poznal. Tento šak bol, jako som zistil z Trnavy a nekupoval kožky, ani ništ inšé, ale došél do Bratislavy robit neplechu. Dotyčný výtržník v jeho pomaluvaném aute nebol nikdo iný jako istý fagan, kerému jeho tato v nedelu pri obede uchmatél z taniera a zjedél opečenú kožku z kurata kerú si šanuval, čo ho polla neho samého tak rozčúlilo, až ho to rozplakalo. Polla šeckého, tento traumatický zážitek z detstva ho poznačil na celý život, lebo aj v televízore o tom ešče plačlivo po rokoch spomínal a hovoril. To som též videl na vlasné oči aj uši. No a kedže henten trnavský kurací kožkár sa nesprával ke svojim poslucháčom tak slušne jako ten zajačí kožkár, tak pri ich autách došlo k úplne, ale že naozaj úplne k inakšemu finále. Zajačí kožkár odchádzal vždycky usmátý a spokojný, zatál čo henten kurací kožkár dostal dva razy do zubov a odchádzal nepochopený a ufnukaný, čo je též zdokumentované. Aha ho:


Dalo by sa teda povedat, že nakupili obidvaja. Kdo a jako, nech láskavo posúdí každý sám.
A tom to je
A ešče, dakujem za pozornost a nehnevajte sa na mna, úctivo ích prosím pekne.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Achtung kurve.

13.09.2022

Ked som sa s partiú kamošov tesne po vyučení vybral cez cestovnú kanceláriu Československého svazu mládeže v mojém živote jakože na prvú zahraničnú cestu a to rovno do Nemeckej demokratickej republiky, nevedeli sme po nemecky ništ. Ale, aspon teda já som vedel, že ked tam kdosik na mna zrúkne halt, tak mám okamžite ostat stát. Dokopy sme vedeli ešče napríklad: achtung, [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186919x
Priemerná čítanosť článkov: 3527x

Autor blogu

Kategórie