Založ si blog

Tlačovka A. Kisku.

Včera som čírou náhodou v televízii naďabil na začiatok tlačovej besedy exprezidenta SR A. Kisku k programu jeho strany Za ľudí ohľadne školstva. Okrem toho, že som sa dozvedel od neho, že nevedel čo znamená slovo smyk až dokiaľ si to nevygúglil a že sa deti v škole musia memorovať v zemepise aj o takých krajinách, pohoriach a riekach o ktorých on napriek tomu, že pochodil veľmi veľa krajín ani nepočul, som zaznamenal jednu zvláštnu vec. Počas jeho úvodného slova k tejto tlačovke, ktoré trvalo päť minút a trinásť sekúnd ani jeden jedinýkrát sa pri tejto príležitosti nevyslovil, že sa jednalo o Slovensko, resp. o slovenské školstvo. Zvláštnu vec podľa mňa v tom, že táto osoba, ktorá päť rokov vždy na pár dní v týždni okupovala prezidentský palác, evidentne názov Slovenskej republiky v postavení, do ktorého sa nikdy nemala dostať, nevie alebo zámerne nechce pomenovať inak, ako “ táto krajina”. Tú ale vo svojom úvodnom slove spomenul celkom deväťkrát.
Je mi jedno, aké má tento bývalý kvázi prezident vedomosti o geografii.
Nie je mi jedno však to, keď sa táto osoba pletie do vecí, ktorým nerozumie a hlása, že jej výučba je zbytočným memorovaním.
Preto je iba dobre, že deti geografiu neučil on sám, lebo by sa inak mohlo stať, že by na mape márne hľadali “Tútokrajinu”.
A o tom to je.
Ďakujem za pozornosť.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186881x
Priemerná čítanosť článkov: 3526x

Autor blogu

Kategórie