Založ si blog

1. september

Je 13.00 hod. 1. septembra 2016 a čakal som márne. Márne na to, či si v dnešnej tlačí prečítam niečo poučné o dnešnom dni Ústavy SR okrem toho „návodu na použitie“ ktorý nám prečítal v pár sekundách náš pán prezident. Pokiaľ si dobre pamätám a pamätám si toho dosť, ešte nedávno bola tlač zdrojom poučenia, objektívneho informovania a výchovy širokej verejnosti k vlastenectvu vďaka vtedajším pánom redaktorom v tom najlepšom slova zmysle. Dnes je to však ako vidieť passe. Dnes sa nosí informovať o škandáloch celebrít, neukojených ambíciach neúspešných politických amatérov-diletantov a akýkoľvek príspevok jednotlivca o vlastenectve je hneď označovaný za prejav šovinistu, nácka aj v debatách od diskutujúcich pod zmámymi nickmi.

Dnešných pár titulkov v tlači oznamuje podpis novej koaličnej zmluvy, o boji ministrov s lykožrútmi, že Nicholsonová napísala Dankovi, že Kališpeciál sa bude k „radosti“ všetkých obyvateľov SR rozposielať aj bez pošty a iné.

To že dnešný deň je aj Dňom svetového mieru a dňom kedy v r. 1939 hitlerovské Nemecko vpádom do Poľska začalo II. svetovú vojnu v Európe niekde v tlači ani čiarka.

Nemienim moralizovať o tom kam dospela výchova verejnosti a mládeže k vlastenectvu – aj tak je to väčšine na smiech- lebo to tak vidia ako v médiach, tak aj v správaní politikov. Ale to, že si už pomaly nikto neváži ani  tej pokoj a mier ktorý prežívame v Európe od konca II. svetovej vojny a nestojí to nikomu v médiach ani za zmienku si pripomenúť pár slovami alebo prejavom je na zamyslenie a je mi z toho smutno.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 187270x
Priemerná čítanosť článkov: 3533x

Autor blogu

Kategórie