Založ si blog

Palla facka na sále. .. .

V parlamentném bufete sa toť nedávno mezi dvoma poslancami iskrilo, šermuvalo rukáma, potom aj škrtilo, dálej sa volalo o pomoc tamojšého čašníka a nakoniéc sa aj poldegrafuvalo. Červené krky. Jeden poslanec, teda ten jakože škrtič, póvonne jakýsik údajne pofidérný herec, bol na tento výtržnícký kúsek nakonec aj hrdý, ked ho, jakože toho druhého aj nedokopal. Koho by to napallo. Jako videt, kohosik ani tridsat rokov demokratickéj výchovy nepoludštilo. To bych nečakal.
Na bratislavském hrade sa zaseky oslavuvalo. Jeden precceda svojích voličov scel jako prvý v histórii podat jennéj údajne nepochopenéj menšine ruku, tí druhí mu ju ale došli, jako sám povedal, rovno opluvat. Fuj. To je úroven. To sa ale dalo čakat. A prvý ráz by to zaseky nebolo. Jako je aj pravda. Či?
Tomutok preccedovi to ale polla šeckého nestačilo, tak išél za Dunaj si to pre istotu aj oficiálne zopakuvat. Podarilo sa. To som čakal. Palla facka na sále. Lebo pohladkánie to nebolo. Preto, že na mieste samom mu hnedkaj skraja dali na vedomie, že pohlad na společné dejiny sme nechápali, nechápeme a polla šeckého jennako chápat ani nebudeme. Šak len tak námatkovo. Uhersko nemienime chápat jako Velké Madarsko, Trianon nebol polla šeckého naše vyslobodenie z toho žalára národov v kerém tvrdá madarizácia bola vlasne pre naše dobro, uchmatli sme im Felvidék, kerý im nikdy nepatril a naše cukanie a cúvanie pred požádavkámi nepochopenéj menšiny o získanie autonómie je furt pomalé, prám liknavé, ba rovno nijaké.
Komplet oplutý ukrivdenými šovinistickými blábolmi – bez toho aby to zbadal – ani nevedel, alebo v návale neobyčajnej servility úplne zabudél, že to čo tam akurátneky slubuje, už dávno konkrétne tátok menšina na Slovensku má. O akých sa ale Slovákom v Madarsku ani nesníva. Napríklad v školstve, kultúre a samospráve obcí. Slováci už ale dostanú údajne štyri rázy vác z toho bagatelu čo tam majú včileky. Po takémto ubezpečení pán precceda úctivo za šecko podakuval, kukel sa zasnene s delegáciú z jakéhosik balkóna na Budapešt, kerú jako nesmelo pripomenul postavili Slováci a ukončil jennostranne poučuvacú náščevu, aby sa s jemu typickým gestom zepatých rúk na pupku friško odebral domom plnit svoje sluby a povinnosti. V rámci objektivity treba uviest, že ale na strane domácich bolo videt spokojné úsmevy. Šak čo by aj nie.
Jako furt videt, komusik nestačilo ani sto rokov, aby pochopil, že jeho šovinisticko-fašistickým mokrým snom je utrum.
A o tom to je. A ešče dakujem za pozornost.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186798x
Priemerná čítanosť článkov: 3524x

Autor blogu

Kategórie