Založ si blog

Haló, pán minister ?

Ste tam? Už mám z toho všetkého chaosu okolo testovania na Covid riadny guláš. Jedni naň posielajú, iní hovoria o rôznych úrovniach kvality testov, úspešnosti odhalenia vírusu a ďalší, čo majú robiť ľudia, ktorí budú akože pozitívní. Teda, že sa majú po otestovaní pakovať rovno domov a byť v domácej karanténe, kde budú zrejme aj s tými, čo na testoch neboli a ani sa nechystajú ich absolvovať. Najprv sa hovorilo, že tí ľudia, čo sa nebudú chcieť dať otestovať, by mali zostať štrnásť dni doma, teraz už stačí aj desať. A čo teda? To stačí, aby sa každý vyliečil? Čo ak otestovaný ešte nemá žiadne príznaky? Má ísť rovno do čakárne k svojmu doktorovi aby mu čosi predpísal na tú “hnusobu” ako hovorí premiér? A čo mu vlastne asi tak doktorko predpíše? Má ísť do apatéky a budú tam vedieť čo mu majú predať? Dajú mu inú dobrú radu? Lebo doteraz som nepočul o tom, čím by ľudí v domácej karanténe asi tak liečili, ako dlho, aký bol priebeh liečby a výsledok.
Pán osvietený minister, keď už nikto iný, mohli by ste teda na Vašich tlačových besedách – samozrejme, ak Vás premiér pustí na moment k slovu – len tak, mimochodom medzi rečou povedať pár slov o tom , čo by asi tak človekovi doma pomohlo? Či sa má doma futrovať acylpyrínom, dávať majzla na to či nestráca chuť olizovaním kyslých uharkov alebo čosi oňuchávať či nedochádza k strate čuchu počas toho samotestovania a čakania na sanitku s doktorom alebo rovno na čiernych havranov s ich funebráckou károu? Keď už ani ten Remdesivir poriadne nezaberá, ako údajne zistili americkí vedci.
Ja sa na to ale rovno vyignorujem. Už na Vaše rady nečakám. Ani náhodou. Však som sa nedočkal. No pekne. Si zapamatám. Navarím si teda hrniec lipového čaju so slivovicou, natriem hrubý krajec čerstvého chleba s masťou a cibuľou, hrábnem rukou do súdka s kyslou kapustou a hotovo. S pánombohom korona.
A ešte ďakujem za pozornosť.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186555x
Priemerná čítanosť článkov: 3520x

Autor blogu

Kategórie