Založ si blog

Minister Korčok vie ako na sankcie.

Európska únia predĺžila sankcie voči Rusku. Informovala o tom agentúra DPA, tá sa odvolala na tlačovú správu Rady EÚ. Ministri zahraničných vecí členských krajín teda predĺžili platnosť sankcií, ktoré sú zamerané na banky, energetické podniky či dovoz zbraní už po trinásty raz.
Tento kolotoč nanič sankcií už musí papalášov EU fakt zožierať. Preto náš minister pre zahraničie a hrozby z východu v rámci náročného a vyčerpávajúceho rokovania zrejme na konci svojich psyhických síl navrhol, ako raz a navždy vypadnúť z tohto kolotoča a tiež predostrel svoje riešenie tejto zapeklitej situácie, keď to zoberie do rúk on.

Pondelok 12. júna 2021. FOTO TASR/AP

Tuto na agentúrnej snímke tak jasne vidíme, ako Slovenský šéf diplomacie Ivan Korčok (vľavo) v diskusnom krúžku jeho slovinskému rezortnému kolegovi Anže Logarovi (uprostred) a lotyšskému ministrovi zahraničných vecí Edgars Rinkévičsovi (vpravo) práve názorne demonštruje vlastný vynález, takzvanú “ Sankčnú slučku” v skratke “SS” na škrtenie sankciami, akú v prípade akútnej potreby dokáže bleskovo spraviť aj bez špagáta, len z obyčajnej, lacnejšej kravaty, ktorú len tak, kde nič-tu nič, vylovil z vačku. Na momentke je tiež vidieť okamžik, ako sa Anže s hlavou nabok neprestáva čudovať nad jednoduchou funkčnosťou slučky pri potiahnutí za jej dlhší koniec smerom dole, ako to minister akurát predvádza, ale aj hore, aj do boku, ba aj kto chce kam. To už ale žiaľbohu fotograf zrejme nestihol zvečniť pre ďalšie generácie. No a Edgars, ten zase roztiahnutými dlaňami ukazuje aké veľké sankcie sa do slučky asi tak môžu zmestiť. Podľa toho ako naťahuje krk to však vyzerá tak, že na pokraji rozhodovania či kúpiť alebo nekúpiť si neni istý na čo by mu akurát hentaký šmejd vôbec mohol byť.
Ja si ale myslím, že by to napokon všetko mohlo dobre dopadnúť. Ak si bude náš, na protiruské sankcie vždy pripravený minister aj s kumpánmi šetriť nervy. Lebo byť na smiech a prehrávať už trinásť nula, to je naozaj dosť a aj na kravatu.
Ďakujem za pozornosť.

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

Fico

Premiér vyzval predsedu Najvyššieho súdu, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

24.04.2024 16:51

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186753x
Priemerná čítanosť článkov: 3524x

Autor blogu

Kategórie