Založ si blog

Zmatkári.

Najsamprv bych scel túto cestu úctivo kohosik požádat o to, aby ten kdosik, kdo to teda vie, aby zavesil do novín v rámci širokéj informuvanosti verejnosti komplet prámé číslo aj s volačku na mobílek hentého oného, amerikánskeho prezidenta. A aby tam též určite bolo, či je vóbec spósobilý sa dohovorit. Myslím tým hlavne, že po našém, teda bez tlmočníka, kerým totižto já osobne neverím ani makké f. Potom bych sa ho teda rovno na férovku opýtal, zaseky po našém, že dokedy ma miení ešče tahat za nohu s týma dátumama o začátku vojny na Ukrajine. To kde sme? Ten poslenný, dneskajší, už ale pátý, totižto jako vždycky neuhádel. Chvála bohu. Zaseky mimo misu. Zmatkár jakýsik. Z teho sú už ale aj naši zmatkári zmagorení a robá paniku. Jako napríklad hned v tútok nedelu, upresnujem 13.2. dvaccat dvaccatdva, v televízore za 5 min.12, též boli dvaja chudáci dezoláti dezorientuvaní. Jeden, taký jakýsik rýchlokvasený štátny tajemník ministra pre zahraničie a hrozby z východu a ešče jeden, taký špinavoblondavý nadržaný hulvát, sa už okato nemóžu dočkať, kedy to tam konečne jakože praskne. Potom sa spolu se strapatým armádnym ministrom, ergo samozvaným opičákom, kerý ani nevie čo je to vojenčina, asi pójdú realizuvat prámo v prvých bojových líniach. Ludie naokolo sú už z teho též jakože šeckého s nerváma úplne na dranc. Boja sa dražoby a zmatkujú, lebo neveďá čo ich čaká. Kupujú v retazcoch šelijaké konzervy, aj múky, strakatú fazulu, hrach, špagety, slíže, ba už som videl tahat cez ulicu aj kachle na tuhé palivo.

Čo je ten amerikánec na totálku? Šak ked to nevie, nech ide od teho a je račšej ticho a drží aspon jazyk za zubáma. Hádam len nedošél komplet o zdravý rozum ked toť nedávno se sebú praščil tri razy o schody do lietalla. Či?

Neviem jako to v téj Amerike vóbec chodí, ale čudujem sa aj jeho žene, že mu čosik nevie povedat. Mne by teda veru tá moja dala. To bych si prissámvačku za širák nedal. Tí čo ju poznajú, veďá o čom hovorím.

To by bolo na dnešek asi tak šecko.

Končím, scem aby ste ale vedeli, že kebyže mám to číslo, hnedkaj volám. Aj o pól noci vašingtónského času. Aj o troch. Mne je to jenno. Hlavná vec, abych ho chytil.

Zatál sa majte krásne a tešte sa na krajšé zajtrajšky. Naša vláda, parlament a aj prezidentka sa už o to postarali.

A ešče, dakujem za pozornost a nehnevajte sa na mna, prosím ích pekne, že som furt taký jakýsik zvedavý.

 

No fúj v parlamente.

15.02.2024

Ze záberov uniklých z parlamentu som zistil, že okrem známych indivíduí kerí nikdy v hulvátsve nesklamali, sa objavili aj noví dorastenci. A tí sa už okato snažá tromfnút aj starých matadorov vyblakuváním jako napríklad: úchyláci, podržtašky, mafiáni, hanba, fúj a aj nazornými pomóckami ve forme plagátikov vymyslených údajne vlasnými hlavámi a zaplatených istotne z [...]

Trnavský kožkár narušil tlačovku.

14.09.2023

Ked som bol malý chalan chodil po našém meste jeden počerný chlápek, neviem odkál ból, na starém rozheganém aute a cez amplión vyrevúval, že “ kóóóžky, kupujem kóóóžky”. Ludie mu nosili k autu šelijaké kožky ze zajacov, aj čosik, čo sa na kožky ze zajácov v našich očách podobalo. Spokojnost bola po rokuvání o cene na oboch stranách a kožkár pokračoval za [...]

Nafukuvacie odstrašenie

10.06.2023

Toť, len nedávno ukazuvali v televízore jennu fintu, kerú českí koumáci vymysleli a hovorili, že jako si Rusi vystrielajú drahé rakety na ich lacné nafukuvacie atrapy raketometov a tankov. Čosik podobné tun už síce bolo za druhej svetovej vojny, ale vtedy neboli ani hentaké raketomety, ani hentaké moderné americké tanky. Na to došli až včileky akurátneky v Česku. Asi [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 186799x
Priemerná čítanosť článkov: 3525x

Autor blogu

Kategórie